Wednesday, 28 December 2016

Cousin n family

Assalamualaikum....Cuti Krismas aritu aku balik kg sbb nak amik anak aku...Lama dh ddk kg kan...Skolah pun dh nk bukak x lama lg....Sbnrnya bukanlah hari Krismas pun tp sehari dua sblm tu lah...ala2 cuti Krismas lah tu kan....Aku balik x lama pun...Pegi Sabtu Ahad malam dh blik Bangi...Oklah tu kan...Dpt gak manja2 ngan ibu ayah kt kg...Dpt gak nk huha huha ngan cousin2 kt kg.....Sbb kebetulan ada gak lah beberapa family pakcik makcik aku yg turut balik...Cuti lama katakan.....


Klu family belah2 ibu kau ni, ramai sgt cousin2 aku yg muda2 belia lg dr aku....Dan kbnykkannya yg sama pala otak ngan aku sumer ala2 blajar n skolah lagi...Terasa tua jap hakak ni dik oiii....Bkn xde yg sebaya n lg tua dr aku....Ada je cuma yg puak sebaya n tua lg ni jarang balik....kadang2 je jumpa...Raya, kenduri, cuti2 panjang, barulah nmpk muka....Itupun dorg balik x lama...Jadinya yg slalu nk jumpa pun yg kechik2 ni jelah.....So balik baru2 ni ada lah puak2 muda nikan....Kbtlan makcik aku ada buat kenduri soa selamat sikit...Kecil2an je skali smbut beday anak dia yg dh besar gedabak tu...Cousin2 yg muda dr aku ni lah yg memeriahkan mjlis...Bila ada dorg, ngan aku2 skali rasa termuda kejap....hahahahahah....yelah, kita paling tua, tp dorg sumer cari kita...Pastu memasing ala2 BBNU (Budak2 Baru Nak Up)...Sibuk lah citer hal2 ala2 org dewasa gitew...Meh hakak layankan...Korg nak jadi ala2 remaja sgt kan....


Seronok layan pala giler2 budak2 ni...Dh tmbh lak ngan aku yg mmg x betul ni kan...Keje gelak jelah korg kan dgr hakak bcakap kan....aku auta dorg pun dorg percaya agaknya....Smptlah jugak bwk dorg ni lepak2 kt town taiping mlm tu...Tp itu utk yg dh abis skolah je...Yg skolah sila ddk umah sbb hakak xnak libatkan korg dlm kegiatan keji hakak ni....hahahahahah...Kang x psl2 terjebak kang...X sggup hakak nk mjawab ngan mak apak korg dik....Tp apa2pun korg mmg cousin yg ohsem....Sgt2 best...Siap plan nk dtg kl hokey....Nak ajak akak bjimba katanya...hei...Ni hakak yg ajar ke korg yg ajar hakak sbnrnya ni....Terbalik dh aku rasa ni....X kisahlah apa pun...Nk dtg aku lynkan aje,....Tiptop servis aku bg smpi korg xkan lupa semua memori korg bila dtg tpt hakak dik.....hahahahahahah....hmmm...X sabar nk balik kg lg nk jumpa korg....Rinduuuuu.....





xoxo..Salamesrabadingatan

Allah sayangkan dia

Innalillahiwainnailaihirojiun....Itu yg tluah dr mulut aku bila pagi2 dpt berita x happy mcm ni...Pagi2 dpt wasap dr member bgtau wife pd member sorg lagi meninggal...Serius aku mmg tkejut giler...Lagi terkejut bila aku tau dr orang lain...Dan pemergian tu dh 2 hari berlalu....Knp bkn dari dia sedangkan dia sendiri terlalu rapat dgn aku...Tp btllah kata dia, dia sndr x blh nk pk apa n x blh nk ingat sapa dh bila bende tu terjadi...Btl, klu aku pun  xtau apa lak yg akan jd kt aku sbb aku x rasa apa yg dia rasa...Takziah buat Zakaria aka Z aka Pokya atas kehilangan isteri tercinta bsama anak tersayang...Allahuakbar, besar ujian yg Kau berikan pada dia...Percayalah Z, Allah sygkan dia dan sygkan kau..Sbb tu dia turunkan ujian ni utk kau...

Pagi2 aku dh kacau n wasap kau nk tanya hal sebenar...Sedih, itu yg mampu aku ucapkan bila kau luahkan semuanya....Pemergian isteri tercinta dalam keadaan yg tiba2...sekaligus pergi bersama anak dlm kandungannya...Allahu Rabbi...Baby yg bakal lahir dalam tarikh lg dua mggu je...Kau ambil bsama ibunya...Hanya Allah yang Maha Mengetahui...Ketahuilah sahabat, betapa sygnya Allah pada mereka berdua...Kau kene kuat Z..Kau kene kuat demi anak sulung kau yg dia tgglkan....Itulah saja permata hati bukti cinta kau dan dia...Aku tau kau rapuh...Mcm yg kau ckp "X sedia lagi nk tgglkan kubur arwah"....Aku faham betapa sygnya kau ngan dia....Aku x rasa dan x alami apa yg kau rasa...Tp, aku sgt2 berharap agar kau x terlalu ikut perasaan....Ingatlah yg anak kau masih memerlukan kasih sayang dan perhatian kau....Dia sendiri pun dh xde sesiapa selain dari kau....Aku tau kau kuat dan mampu bertabah harungi semua dugaan utk kau ni...

Makan minum kau pun dh x terurus...dh dua ari kau ckp kau x makan...Hanya bgantung dengan minum air....Kau x blh mcm tu Z...ingat anak kau...Jaga kesihatan kau....Klu kau sakit, sapa nak tgkkan anak kau...Ingat kau masih ada dia yg sgt2 perlukan kau....Kami kawan2 kt sini semuanya bersedih atas apa yg berlaku kt kau...Kami akan sentiasa mendoakan agar arwah ditempatkan dikalangan ahli2 syurga...Amiinn...Teruskan hidup kau dengan anak tersayang....Semailah rasa cinta dan sayang yg sama pada anak kau sepertimana ibu dia menyayanginya...Banyakkan berdoa dan sedekahkan AlFatihah pada arwah...Doa2 kita yang menjadi bekal untuk dia di sana...Al-fatihah......

xoxo...Salamesrabadingatan

Thursday, 22 December 2016

Me Time

Assalamualaikum...

Bosan...Bosan jugak bila anak2 xde kt umah....Aku anta dorg ddk ngan nenek dorg kt kg...Biar dorg merasa jd org kg skjp...Bukan apa, cuti skolah kan...Klu ddk sini pun, tperap dlm umah lg lah dorg bosan...Ddk kg ada gak geng2 cousin dorg...Blh gak dorg nk huha huha kt sana...merasa gak lah dorg have fun stail kg...Umah bawah kata...Jejak tanah lah ari2...Kt sini umah kita merpati nak...Nk terbang dh tentu2 x blh...Nk jejak tanah bercinta rasanya...Dh turun malas nk naik..Dh naik lg malas nk turun....Tp bila dorg ddk kg, aku lak yg sunyi...Bosan giler kot...

Tapi....Aku kan kaki rayap...Istilah bosan ni skjp je der...hahahahah...Setiap malam ada je agenda aku ngan puak2 menyetan tu...Ada je program ktorg setiap mlm...Br smlm ktorg g celebrate bday member ni..Retis INFRA dia ni...Harus kene rai...Dh alang2 nk celebrate kan, mestilah nk enjoy...So pilihan ktorg adalah Green Box Jusco Balakong...Kita kasi Karok kt sana....mmg have fun giler aku rasa..Ngan perangai kwn2 yg mmg giler...Bedal segala jenis lagu...Semput x semput blkg kira...Sdp x sdp suara abaikan..Jnji blh melalak puas2...Bayangkan 4 jam nk kene ddk dlm tu abiskan masa...Mau muntah menyanyi je ktorg dlm tu...

Anyway, aku just nk citer yg aku happy giler bila blh dpt 'Me Time' mcm yg aku idamkan selama ni...Bbknlah kata sebelum ni x bebas, tp buat masa ni, ini yg paling bebas...X payah pk apa2 yg tggl kt umah...Biasalah kita mak2 ni kadang2 perlu masa utk dr sndr...Bkn setakat nk hias2 diri ke Spa segala bagai..Kdg2 aktiviti mcm ni pun dh ckup berbaloi dh rasanya...Alhamdulillah..Syukur Allah masih beri peluang bnafas, dan menikmati peluang2 indah mcm ni...Terima kasih Allah...

Salamesrabadingatan...

Monday, 10 October 2016

Recording Artis...Cheh...

Assalamualaikum...Akhirnya aku muncul jugak kt blog ni ye. Setelah sekian lama menyepi...Katanyaaa..Ni saja2 aku nk up citer psl konon2 aritu pg record lagu ko...Koo Haadooo...sesejak melibatkan diri ke kancah koir ni, rajin nau kami2 ni pegi record lagu...Bak kata Cikgu Rosli, nk koir kenelah ada backup record suara nk bg sedapppp walaupun sore ko nan hadoo...Cikgu Rosli ni bagus tau...sesejak dia amik alih handle group koir ktorg, mmg aku rasa group koir aku the best sgt...Biarlah org nk kata aku perasan ke apa...Tp mmg btl kot...Mmg hebat dia ajar kami...Dgn gaya dia, dgn ilmu yg dia turunkan...Siap bg ktorg recording lg...Utk pengetahuan korg, Cikgu Rosli ni dia lah pengasas aka pencetus kepada Radical Star Search (RSS)...Ramai dh yg jd retis, dh ramai dpt single sndr hasil dr RSS ni...Lagu2 yg dorg dpt hasil usaha gigih dorg hapdet psl RSS ni..Rajin, kental, bnyk lah lagu ko dpt..sesilap blh jd 1 album...Lagu2 ni pun blh dpt dr komposer2 lain yg turut terlibat dlm RSS ni...Amacam....Hebat kan Cikgu Rosli...

Lupa nk info, Cikgu Rosli ni umah dia fuhhh, siap set sebijik studio rakaman tu...So mmg ko akan bajet2 retis r bila ddk dlm studio tu..Pestaim masuk, mmg perghhh...Jaki n jakun aku rasa...hahahahah...Aku kan kampung...Biar r nk eksaited pun kan...Tp studio ni xdelah besar mana pun...Siap Cikgu Rosli pesan nk masuk paling ramai pun 4 org je...Itupun kdg2 masuk dua2 je...Tp bolehlah, jd jugak semua yg kami record...Jadinya, br2 ni yg aku pg kene rakam lagu baru KKLW yg baru release...Ciptaan org RTM...KKLW minx koir kami nyanyikan...See, lagi skali aku up dr..Atas permintaan tu org minx koir kami nyanyi...hahahahah...Bangga mak nakkk...

Jom layan gmbr2 retis ..X bnyk pun...Dorg2 dengki xnak amik gmbr kita...Tkt kita glamer lebey r tu...heheheheh...
haaa...nmpk x retis tgh dok ejas2 headfon




xoxo...salamesrabadingatan...



Wednesday, 23 September 2015

7 tahun dah

Arini 23 sept...Genap 7 tahun dah princess aku yg sulung ni...Skjp je masa tu bjalan kan...Rasa mcm baru je doc belah perut aku kuarkan dia....Mcm br je aku tahan panas ati sbb nangis dia yg bpanjangan tu...Sumer mcm baru...Alhamdulillah, Allah amanah dia pd kami sekeluarga...Amanah besar yg perlu aku dan Mr Perfect pikul sepanjang kehidupan puteri kami tu....

muka bajet cute...hai besar dh


teman gaduh ngan adik

Wlupun dh besar mcm ni, aku tetap rasa mcm anak2 aku baby2 je lg...Mcm x blh lg nk lepas dorg ke mana2 sndr...Ntah lah....Aku je yg lelebih cmtu kot...Org lain steady je aku tgk...Ibu doakan kakak berjaya dunia dan akhirat....Jd anak yg solehah...Tinggi keimanan kpd Allah swt...Taat pd ibu bapa dan hormat org tua....Jd contoh yg tbaik utk adik2 (eh adik2 ke...mcm nk btambah je ye)....Ibu abah sayang kakak....

*salamesrabadingatan
 
Jaga Hati Hiasi Peribadi Blogger Template by Ipietoon Blogger Template